Team

Erik Koenders

Managing partner

Biografie

Erik Koenders is gespecialiseerd in organisatieontwikkeling. Mensen helpen om samen beter te presteren. Zijn leiderschap is dienend aan de doelen van de opdrachtgevers. Daarbij brengt hij lijn in de ondernemingsdoelen en de acties op de werkvloer. In zijn aanpak schuwt hij directe feedback niet en zorgt hij met humor voor een prettig werkklimaat. Erik communiceert gemakkelijk met alle geledingen uit de  organisatie en heeft veel werkvormen ter beschikking om de doelen te realiseren.

Hij is werkzaam voor internationale ondernemingen en voor not for profitorganisaties. Hij is sparringpartner voor topmanagers in Nederland. Daarnaast is hij managing partner en initiatiefnemer van de productgroep Lean.

Verbeteren tot op het beton

Hij heeft ruime management ervaring op directieniveau en is praktisch en pragmatisch ingesteld. Hij zoekt het contact, creëert draagvlak en is scherp in zijn analyses. Hij publiceerde, samen met Peter, in 2011 de bestseller ‘De menskant van veranderen, Spiral Dynamics in de praktijk’ en in 2012 ‘De waarde van vertrouwen, Spiral Dynamics in de praktijk’. Erik is sinds 1993 werkzaam als organisatieadviseur bij De Boer & Ritsema van Eck, sinds 2002 is hij partner .

Zijn motto is: ‘verbeteren tot op het beton’

Specialisaties

Organisatie ontwikkeling & change management
Team ontwikkeling
Leiderschap
Coaching
Persoonlijke ontwikkeling

Contact

Telefoon:
(010) 4400855, (06) 20134263

E-mail:
koenders@dbr.nl